2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalos: Tăriceanu is kipróbálná magát főpolgármesterként

2020. augusztus 06. 11:04, utolsó frissítés: 15:16

Frissítés: Călin Popescu Tăriceanu bejelentette, hogy indulni kíván a főpolgármesteri címért, állítása szerint azért, mert az eddigi jelöltek között nincs egyetlen valódi liberális sem, ugyanis ő Nicuşor Dant, a PNL jelöltjét egyáltalán nem tartja annak.

------------------

Călin Popescu Tăriceanu csütörtökön reggel közölte pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) vezetőivel, hogy indulni fog a főpolgármesteri székért, miután a Szociáldemokrata Párttal (PSD) történő egyeztetések kudarcba fulladtak, közölték a G4Media.ro-val párthoz közeli források.

Úgy tudni, a pártelnök az indulását csütörtök délben jelenti majd be hivatalosan is. A portál szerint Tăriceanu szövetségre szeretett volna lépni a PSD-vel az önkormányzati választásokon, de Dan Voiculescu és a hozzá hű politikusok ténykedése miatt ez a szövetség megbukott.

Az ALDE alatt egyébként már a tavalyi EP-választások óta rezeg a léc, akkor nem érték el a bejutáshoz szükséges parlamenti küszöböt, és 4,11 százalékos támogatást sikerült csak szerezniük. Az IMAS közvélemény-kutató intézet júliusi felmérése szerint az ALDE támogatottsága országos szinten nem éri el a 4 százalékot sem.

Úgy tűnik, a főpolgármeteri tisztség nagyon népszerű lett most az egykor szebb napokat is megélt politikusok körében. Nemrégiben derült ki, hogy Traian Băsescu egykori államfő is megszerezné magának a tisztséget.

Az mindenesetre biztos, hogy Gabriela Firea jelenlegi főpolgármester mellett Nicuşor Dan is főpolgármester lehetne lenni. Előbbi a PSD, mig utóbbi a PNL és az USR támogatását is élvezi. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS