2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bandaháború kirobbanásától tartanak a klánvezér meggyilkolása után Bukarestben

2020. augusztus 06. 16:06, utolsó frissítés: 2020. augusztus 07. 08:04

Keddre virradó hajnalban meggyilkolták Florin Mototoleát, közismert nevén Emi Piant, a bukaresti Duduianu klán vezérét.

A férfi és a klán is alvilági tevékenységéről vált ismertté a hatóságok előtt. A meggyilkolt férfi egyébként 2019-ben idő előtt szabadult a börtönből, ugyanis 2017-ben a bíróság 3 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte többek között zsarolás és uzsoraszedés miatt.

A gyilkosságot egy rivális klán egyik tagja követte el, ugyanis szóváltásba keveredtek, a gyilkos kést rántott elő és leszúrta a férfit. Az összetűzésre kiérkező mentők mindkét férfit kórházba szállították, de Pian olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy már nem tudták megmenteni. Gyilkosát kihallgatják a hatóságok, amint állapota lehetővé teszi.

A gyilkosság után igencsak feszültté vált a helyzet Bukarestben. A hatóságok tartottak attól, hogy esetleges bandaháború törhet ki, ezért megerősített rendőri és csendőri jelenlétet biztosítottak az elhunyt villája körül.

Emi Pian búcsuztatására a bukaresti villájához rengeteg ember érkezett szerdán, közülük senkinek esze ágában sem volt betartani a szociális távolságot és maszkot sem viselt senki. A villa udvaráról távozó személyeket a rendőrség először csak figyelmeztetésben részesítette, majd miután a közösségi médiában elterjedt egy Facebookon indított élő adás, a hatóságok is „bekeményítettek”.

Az történt ugyanis, hogy a Pian virrasztására összegyűltek Florin Salam és más neves manele-előadók társaságában zenei kísérettel búcsúztatták az elhunytat. Az erről készült felvételek bejárták az internetet és a sajtót, és jogosan váltották ki az emberek dühét, akik számon kérték a hatóságoktól, hogy miért engedik meg a készenléti állapot szabályainak nyilvános megszegését. A búcsúztatás ugyanis zárt térben zajlott, a gyászolók pedig itt is magasról tettek az érvényben lévő országos vészhelyzeti szabályokra.A hatóságok ezt követően lendültek akcióba, megerősített jelenléttel kivonultak a helyszínre, de mivel ott a legalább 100 fős tömeg nem hallgatott a felszólításra, ezért bírságolni kezdtek. Sajtóértesülések szerint magát Florin Salamot is megbírságoltak.

A rendőrség későbbi közleménye szerint a helyszínen 30 bírság került kiosztásra, összesen 14 ezer lej értékben.

A hatóságok egyébként tartanak egy esetleges bosszútól a Duduianu klán részéről, ezért fokozott ellenőrzéseket tartanak. Szerdán este ellenőrzés céljából megállítottak egy autót, aminek a csomagterében lőfegyvereket, szablyákat, tőröket és botokat találtak. A hatóságok a fegyvereket elkobozták, és eljárást indítottak, de arról nem adtak tájékoztatást, hogy az autó és szállítmánya köthető-e az alvilági klánhoz.

A fővárosi Giulești negyed mindenesetre eléggé veszélyes környékké vált a klánvezér halála óta. A klánhoz tartozó tagok pedig a közösségi médiát elárasztották olyan bejegyzésekkel, amikből arra lehet következtetni, hogy háború készülődik a rivális klánok között. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS