2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már 50-nél is több PSD-s polgármester vándorolt át a PNL-hez

2020. augusztus 07. 15:27, utolsó frissítés: 15:30

A Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra Ionuț Moșteanu USR-s parlamenti képviselő azoknak a polgármestereknek és alpolgármestereknek a nevét, akik korábban a PSD színeiben nyertek mandátumot, most mégis átvándoroltak a PNL-hez.

A képviselő szerint eddig összesen 55 PSD-s polgármester és alpolgármester ment át a PNL-hez, köztük olyan, korábban korrupcióval is gyanúsított személyek, mint Mihai Chirica jászvásári polgármester.Az USR-s képviselő nincs elragadtatva ettől, szerinte ugyanis nem lehet megváltoztatni a dolgokat úgy, hogyha továbbra is nyeregben maradnak azok a polgármesterek, akik felelősek a településeken kialakult helyzetért.

Egyébként nem Moșteanu az egyetlen, aki rájött, hogy a PNL elkezdte átcsábítani magához a PSD-s polgármestereket.

Marcel Ciolacu azzal vádolta a kormányt és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) területi képviselőit egy szerdai Facebook-bejegyzésben, hogy "különféle projekteket és pénzt" ígérnek a polgármestereknek, így próbálva meg rávenni őket arra, hogy pártoljanak át a liberálisokhoz.

"Aki pedig nem adja be a derekát, azt fenyegetik és zsarolják. A PNL nem képes meggyőzni az embereket, ezért megpróbálja erőszakkal elvenni azokat, akik már bizonyítottak közösségükben. Azt üzenem minden PSD-s polgármesternek, hogy ne engedjenek a nyomásnak. (...) Közeleg már a vég e tolvajok és maffiózók számára. A volt polgármester, Iohannis, miért hallgat, miközben pártja halmozza a bűntetteket?" - fogalmazott bejegyzésében a PSD ügyvivő elnöke.

Ciolacu a szerdai nap folyamán feljelentést tett a DNA-nál a kormánytagok és a PNL területi képviselői ellen, ugyanakkor felkérte a vádhatóságot, hogy gyorsan vizsgálja ki az ügyet. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS