2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hogyan alakult az 1000 lakosra eső új fertőzésszám az utóbbi időszakban?

2020. augusztus 07. 18:19, utolsó frissítés: 18:25

Ezer lakosra vetítve a legnagyobb új fertőzésszámmal rendelkező megyék toplistája az előző hét adatai alapján: Argeș (1,2 az 1000-ből), Brassó (0,9 az 1000-ből) és Dâmbovița (0,9 az 1000-ből) - derül ki a COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor összesítéséből.


Az alábbi ábra ugyanezen mutató alakulását szemlélteti Románia összes megyéjében.Ezeket az adatokat azért érdemes nyomon követni, mert a hatóságok attól teszik függővé az iskolakezdést, hogy egy-egy adott településen 1000 főre hány új fertőzött jut 14 nap alatt.

Az alábbi ábrán a legutóbbi 14 nap összesítésének eredménye látszik:A COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának kutatási projektje. A projekt Facebook-oldalán a kutatócsoport tagjai naponta közzéteszik elemzéseiket a koronavírus-járvány romániai gazdasági hatásaira nézve.

"A naponta frissített, interaktív infografikák segítségével egy átfogó és tiszta képet kívánunk nyújtani az aktuális gazdasági helyzetről Romániában. Weboldalunk célja, hogy segítséget nyújtson a gazdasági és politikai döntéshozóknak azáltal, hogy tényadatokra alapozva, folyamatosan frissítve ismerteti az aktuális helyzetet és támpontot nyújtson a romániai előrejelzési szcenáriók kialakításához a társadalom, az alkalmazottak, a vállalatok és az ellátási láncok védelme érdekében" - áll a projekt bemutatójában. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS