2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban: a Nép Ügyvédje támadást intéz Románia alapvető érdekei ellen

2020. augusztus 07. 20:19, utolsó frissítés: 2020. augusztus 08. 10:11

A Nép Ügyvédje "támadást intéz Románia alapvető érdekei ellen" - jelentette ki pénteken Ludovic Orban miniszterelnök, miután az ombudsman ismét kifogást emelt a karanténtörvény ellen.

A kormányfő emlékeztetett: a kabinetnek három hétig semmilyen törvényes eszköz nem állt rendelkezésére a járvány elleni küzdelemben, mert a Nép Ügyvédje megtámadta az alkotmánybíróságon a vonatkozó jogszabályokat. Ennek következtében - állítja Orban - "több ezer fertőzött járt-kelt az utcán", aminek "drámai következményei" meglátszottak a fertőzési statisztikákon.

"Most a Nép Ügyvédje recidivál, egy olyan törvényt támad meg, amelyet a parlament az alkotmánybíróság határozata szerint fogadott el. A dolgok olyan fordulatot vettek, amit én, személy szerint már nem értek. És ez a makacsság, amellyel megtámad olyan törvényeket, amelyek lehetővé tennék a kormány és az egészségügyi hatóságok számára a járvány elleni küzdelmet, az emberek egészségének és életének védelmét, számomra már olyannak tűnik, mint egy támadás Románia alapvető érdekei ellen"- jelentette ki Ludovic Orban a pénteki kormányülésen. (agerpres)

Kiemelt kép: facebook.com/LudovicOrban.PNL

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS