2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ciolacu: csak a szegénység visszaszorítása járul hozzá a középosztály bővítéséhez

2020. augusztus 07. 20:23, utolsó frissítés: 20:23

Egy feddhetetlen emberekből álló új vezetőcsapat és a Szociáldemokrata Párt (PSD) presztízsének visszaszerzése - egyebek mellett ezek szerepelnek a Marcel Ciolacu politikai programjában, amelyet pénteken mutatott be a párt ügyvivő elnöke.

"Egy új, feddhetetlen, politikai tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező emberekből álló csapat; a párt újjáépítése és professzionalizálása azáltal, hogy előtérbe helyezik a párt szakembereit, olyan embereket, akik megmutatták, hogy el tudtak érni valami saját szakmájukban, és akiket legitimizált a közösségük bizalma; a párt presztízsének visszaszerzése" - sorolta a legfontosabb célkitűzéseket pénteki Facebook-bejegyzésében Ciolacu. Az ügyvivő elnök szerint a PSD egy modern baloldali párt, amely gondot visel a nyugdíjasokra és más hátrányos helyzetű társadalmi rétegekre, azokra, akik hozzájárultak vagy aktívan hozzájárulnak Románia fejlődéséhez, azoknak, akik tisztességes munkával keresik mindennapi kenyerüket.

"PSD = a középosztály pártja. Csak a szegénység visszaszorítása járul hozzá a középosztály bővítéséhez Romániában" - írja Ciolacu.

Egy másik fejezet a "gazdasági hazafiság", amely egyebek mellett a gazdaságot védő közpolitikák kidolgozását, a hazai munkaerő védelmét jelenti.

"Romániának szüksége van PSD-re, mert stabilitásra, biztonságra, újjáépítésre és az életszínvonal javítására van szüksége"- mutatott rá Ciolacu.

A tervek szerint a PSD tisztújító kongresszusára augusztus 22-én kerül sor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS