2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iktatta a jelöltségéhez szükséges aláírásokat Soós Zoltán

2020. augusztus 08. 14:12, utolsó frissítés: 14:17

Elsőként iktatta Soós Zoltán a jelöltséghez szükséges aláírásokat és dokumentumokat. A mai napon Marosvásárhelyen elkezdődött a változás, mondta a független polgármesterjelölt a támogatói ívek leadása után. „A napokban összegyűlt csaknem 5000 aláírás azt bizonyítja, hogy Vásárhelyen nem csak szükség, de igény is van a változásra” – emelte ki a leadást követő rögtönzött sajtótájékoztatón Soós, hiszen riválisai Dorin Florea klónjai, nem érdekeltek a változásban. Mint elmondta „számos marosvásárhelyi románajkú ember fog csattanós választ adni arra a kérdésre, hogy le tudjuk-e győzni az etnikai szavazás reflexeit.” Soós azt is hangsúlyozta, hogy azért érdemes rá szavazni, mert egyedül az ő terve hozhat tényleges változást, a többi jelölt a bukott Florea rendszerét akarja tovább éltetni.

Az aláírásgyűjtés sikere azt mutatja, helyes döntés volt a párbeszédet helyezni kampányának középpontjába. „Nem a magányos döntéshozatal a sötét szobában, hanem a folyamatos dialógus, közösen megalapozott és elfogadott döntések” - fogalmazott Soós Zoltán. A Városi Konzultáció keretei között felmérték a lakosság mindennapjait befolyásoló problémákat, a Társadalmi Párbeszéd során több száz marosvásárhelyivel egyeztettek, valamint szakmai csoportokkal közösen alkották meg a város újjáépítésének tervét. Köszönetet mondott az önkéntes támogatóinak, hozzátéve, hogy csak egy erős csapat képes arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi aláírást összegyűjtsön.

“Azért akarok polgármester lenni, mert én is egy vagyok a hazatérők közül és tudom mit jelent küzdeni egy jobb életért. Azt szeretném, hogy a gyerekeim és a hozzájuk hasonló fiatalok itthon tudjanak jövőt
építeni.”

„A mai napon célegyenesbe fordult a választási küzdelem” summázott Soós Zoltán. Az a harc, melyet a változás és haladás vív a korrupcióval és a helyben toporgással szemben. „Készen állok a harcra és biztos vagyok benne, hogy a többség ugyanazt akarja, amire a tervem is készült: Győzzön Vásárhely.” (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS