2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Életnagyságú rózsaszín elefánttal tüntetett a Declic az augusztus 10-ei zavargások második évfordulóján

2020. augusztus 10. 16:41, utolsó frissítés: 17:50

Egy életnagyságú rózsaszín elefánttal tüntetett a Declic közösség az augusztus 10-ei zavargások második évfordulóján.

A tüntetők arra emlékeznek, hogy az augusztus 10-ei nagygyűlésen 'a békés résztvevőket megverték és könnygázzal fújták le a csendőrök'.

A Declic közösség rózsaszínűre festett elefántját megsétáltattak a Cotroceni palota, a belügyminisztérium, a legfelsőbb ügyészség, az igazságügyi palota, az igazságügyi minisztériumhoz, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT), valamint a kormánypalota előtt.

Azt mondják, hogy ez 'az az elefánt", amelyről Klaus Johannis egy 2017-es kormányülésen beszélt, amikor is megpróbálták ellehetetleníteni az igazságszolgáltatás működését.'Miután úgy tűnik, hogy az elefánt láthatatlanná vált az államfő, az igazságügyi miniszter, a legfőbb ügyész, a DIICOT főügyésze és a belügyminiszter számára, úgy döntöttünk, hogy rózsaszínre festjük' - írja sajtóközleményében Cătălina Hopârteanu, a DIICOT képviselője.

A Declic 59 ezer tagja írta alá azt a felhívást, amelyben kérik, hogy ismét nyissák meg az augusztus 10-ei események ügyét.

Frissítés:
A bukaresti ítélőtábla hétfőn elhárította illetékességét az augusztus 10-ei, a csendőrség volt vezetői ellen folyó ügy újramegnyitásának ügyében. Az ügyet áthelyezték a bukaresti törvényszékre.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS