2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A POL színeiben indul Gálfi Árpád és az őt támogató összes tanácsosjelölt Székelyudvarhelyen

2020. augusztus 11. 14:53, utolsó frissítés: 14:53

A Szabad Emberek Pártjának (POL) listáján indul a helyhatósági választásokon Gálfi Árpád, és az őt támogató tanácsosjelöltek is, erősítette meg a hírt Ember Attila, a polgármester tanácsadója az uh.ro-nak.


Az MPP-ből Gálfi Árpáddal egyidejűleg menesztett Rákossy Botond a Hargita megyei elnöki tisztségért indul a POL színeiben az RMDSZ-es Borboly Csaba és az EMSZ-es Mezei János ellenében.

Ember Attila azt nyilatkozta a portálnak, hogy a polgármester azért döntött végül a POL mellett a független jelöltség helyett mert tudomásuk van arról, hogy „vannak más Gálfi Árpádok az országban, akiket (a politikai ellenfelek) nagy pénzösszeggel győzködnek, hogy udvarhelyi személyit csináltassanak, és függetlenként induljanak”, ezzel tévesztve meg a választókat.

A más pártlistán való indulás különben annak a fejleménye, hogy a Gálfiék által alapított Székelyudvarhelyért Párt bejegyzése már nem lehetséges a határidő előtt, és a Néppárt listáján több okból sem akartak indulni - írják.

A POL egyébként augusztus 14-én Csíkszeredában tart sajtótájékoztatót a helyhatósági választások kapcsán, további részleteket ott fognak közölni. (uh.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS