2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az egyenruhák helyett az online oktatás fejlesztésére kellene inkább költeni - véli a Tanulók Országos Tanácsa

2020. augusztus 12. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Ellenzi a Tanulók Országos Tanácsa azt a törvénykezdeményezést, amely szerint 350 lejes utalványt kapnának az iskolások egyenruha beszerzésére. A tervezetet kedden fogadta el a szenátus első házként.


A Tanulók Országos Tanácsa szerdai közleményében rámutat, már júniusban kifejezte a javaslattal szembeni ellenvetését, amikor a jogszabálytervezetet iktatta a felsőház.

Az intézkedés jelen gazdasági helyzetben fölösleges pluszterhet róna a költségvetésre - vélik a tanulók képviselői -, ugyanakkor "a szenátorok felelőtlenségéről és közömbösségéről" árulkodik az a tény, hogy jelentős alapokat fordítanának erre a célra, miközben 900 ezer diáknak nincs hozzáférése az online oktatáshoz.

A tanulók tanácsa közleményében leszögezi, az iskolák biztonságossá tételét célzó megfelelő intézkedések - iskolaőrök, kamerás megfigyelés - hiányában az egyenruha kötelezővé tétele "tartalom nélküli forma", amely semmiképpen nem vezet az oktatás minőségének javításához, "legfeljebb csak ezt a látszatot kelti".

"A tanulóknak a minőségi oktatáshoz való hozzáférést kell biztosítani, nem egyenruhára van szükségük, amely legfeljebb jól mutat a fényképeken" - fogalmaznak közleményükben az országos tanács képviselői, és kérik a tervezetről döntő házként szavazó képviselőházat, hogy utasítsa el a törvényjavaslatot. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS