2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ciolacu: hétfőn bizalmatlansági indítványt nyújt be a PSD a kormány ellen

2020. augusztus 12. 14:16, utolsó frissítés: 20:05

A Szociáldemokrata Párt (PSD) augusztus 17-én, hétfőn be fogja nyújtani a bizalmatlansági indítványát a Ludovic Orban vezette kabinet ellen - jelentette be Marcel Ciolacu, a PSD ügyvezető elnöke szerdán a parlamentben.

Ciolacu szerint a kormány tönkretette a gazdaságot, kockára tette a román állampolgárok egészségét és nem tett semmit a biztonságos tanévkezdés érdekében, ez utóbbi a terhét pedig átruházta a polgármesterekre és az iskolaigazgatókra.

Ciolacu korábban már többször beszélt arról, hogy pártja egy bizalmatlansági indítvány benyújtására készül, legutóbb azt mondta, hogy akkor fogják benyújtani, ha meglesz a kellő aláírás az indítvány sikeréhez.

Klaus Johannis: A PSD által bejelentett bizalmatlansági indítvány értelmetlen, kampányízű és populista

Klaus Johannis emlékeztetett arra az "örvendetes" eseményre, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) átvette a hatalmat a PSD-től, ám - mint fogalmazott - a szociáldemokraták "sportot űztek" abból, hogy indítványokat nyújtottak be "ha kell, ha nem". Meglátása szerint ez az akció "értelmetlen, kampányízű és populista", amivel a PSD csak azt kívánja bizonyítani, hogy "sok parlamenti képviselője van", és ellene tud szegülni egy olyan kormánynak, amely "kezeli a válságot és dolgozik a helyhatósági választások előkészítésén".

Az államfő kifejtette: "nem szeretné", hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen. Meglátása szerint a PSD megoldások helyett "mindenféle populista szöveggel jön", mert arra "áhítozik", hogy ismét "rákapcsolódhasson" a költségvetési forrásokra.

(G4media.ro/hírszerk./agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS