2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis: Ha egy polgármester azt mondja, hogy nincs megoldása az iskola megnyitására, miért lenne polgármester?

2020. augusztus 12. 18:25, utolsó frissítés: 19:06

"Ha a polgármester azt mondja, hogy nincs megoldás az iskola megnyitására, akkor nem értem, miért lenne ismét polgármester" – mondta szerdán Klaus Johannis államfő a Cotroceni-palotában tartott sajtóértekezleten.


Klaus Johannis szerdán felhívta romániaiak figyelmét a maszkviselés fontosságára, és arra, hogy a koronavírus-fertőzések magas száma miatt, amelyek folyamatosan új rekordot döntenek, még inkább fontos, hogy az állampolgárok tartsák be az előírt távolságtartási óvintézkedéseket.

Johannis kitért az iskolai oktatásra is, amelynek témakörében a miniszterelnök szerdán új információkat osztott meg a lakossággal (erről ITT írtunk – szerk. megj.). Az államfő szerint is decentralizált döntésekre van szükség az iskolai oktatás mikéntjét illetően, mert Bukarestben ők nem látják tisztán, hogy például Băilăben milyen intézkedések szükségesek, milyen körülmények között lehet elkezdeni a tanévet. Szerinte helyi szinten sok mindent meg lehet oldani, ha van akarat rá. Ugyanakkor tudja, hogy a polgármesterek és a helyi tanácsosok számára most kihívást jelent, hogy minden megyében és településen megtalálják a megfelelő és a gyermekek biztonságát garantáló intézkedéseket, de ha adott polgármester nem tud megoldást találni az iskola megnyitására, akkor Johannis nem is érti, hogy miért indulna újból polgármesteri tisztségért szeptember 27-én a helyhatósági választások alatt?

Emlékeztetett, Románia tízmillió egység védőoltásra jelentette be igényét, ám a koronavírus-elleni vakcina még nem készült el. Szerdán pedig ismét rekordot döntött az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma; több mint 1400 ember tesztje lett pozitív. A koronavírus-járványtól az államfő szerint úgy lehet megszabadulni, ha az emberek maszkot viselnek és fizikai távolságot tartanak.

"Kedves románok, sajnos ma ismét egy nem kívánt rekordot regisztráltunk: több mint 1400 személy fertőződött meg az utolsó 24 órában az új koronavírussal. Ez túl sok, és arra kérek mindenkit, hogy viseljen maszkot, tartsa be a fizikai távolságot, hogy megszabaduljunk a járványtól" - hangoztatta az államfő a Cotroceni-palotában.(hírszerk./agerpres/edupedu)
Hírünk frissül

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS