2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban és Orbán együtt adnak át egy 5 és fél kilométeres autópályaszakaszt a határon

2020. augusztus 13. 11:31, utolsó frissítés: 13:11

Együtt avatja fel fel szeptember 4-én a határhoz vezető, 5,5 kilométeres Bihar-Bors autópályaszakaszt Ludovic Orban román és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A Bihart Borssal összekötő sztrádaszakasz építése tavaly áprilisban rajtolt el.


Ovidiu Barbier, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta a Digi24.ro-nak, hogy jelenleg zajlanak az egyeztetések a magyar és a román fél között a Bors 2-nek nevezett autópálya-határátkelő megnyitásáról, ami mindkét irányban tíz-tíz sávos lesz, és ahol személy teherforgalmat is lebonyolítanak majd.

A Bihar-Bors sztrádaszakasz a magyarországi M4-es autópályához csatlakozó szakaszának befejezését korábban július végére ígérte a CNAIR, de halasztottak. A magyar oldalon a korábbi bejelentések szerint augusztus közepére meglesz minden engedély az M4-es autópálya 29,5 kilométeres Berettyóújfalu–Nagykereki országhatár szakaszának átadásához.

A CNAIR igazgatóhelyettese elmondta: a munkálatok 99,5 százalékával elkészültek. Ígérete szerint idén a Torda–Szászsebes-sztrádán is átadnak egy újabb, 17 kilométeres szakaszt, így 2020-ban valamivel több mint 40 kilométernyi autópályával leszünk gazdagabbak. (Digi24.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS