2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az MPP 18 székelyudvarhelyi tagja lépett ki egyszerre a pártból csütörtökön

2020. augusztus 13. 16:43, utolsó frissítés: 16:43

A Magyar Polgári Párt 18 székelyudvarhelyi tagja lépett ki a szervezetből, köztük két önkormányzati képviselő. A tagok döntésüket csütörtöki sajtótájékoztatójukon jelentették be azzal magyarázva tettüket, hogy a párt egy olyan értékrendszer mentén kezdett el működni az MPP az új vezetőség alatt, amelyet nem tartanak legitimnek.


Állításuk szerint a bejelentésre azért vártak ennyit az új vezetőség megválasztása, tehát 2019 júliusa óta, mert végig szerették volna csinálni az önkormányzati munkát. Mivel elvileg ma volt az utolsó tanácsülés, lévén a szokásjog szerint a kampányban már nem hívnak össze ülést, úgy döntöttek bejelentik döntésüket. Az eseményekről az uh.ro számolt be.

Péter Balázs helyi tanácsos szerint amennyiben korábban lemondtak volna, akkor elveszítik a mandátumot, és a listán következő veszi át a helyüket. „Ha névre szóló lett volna a mandátum, már régebb kiléptem volna (a pártból)”-mondta.

Péter Balázs önkormányzati képviselő elmondása szerint az idén még nem volt frakcióülés, holott az elfogadott frakciószabályzat szerint a frakcióvezető elveszíti tisztségét, ha nem hívja azt össze három hónapon át. A képviselő szerint ezt Mike Levente, az MPP polgármesterjelöltje és székelyudvarhelyi frakcióvezetője legalább hatszor mulasztotta el.

Az uh.ro cikke szerint a jelenlevők nem adta egyértelmű választ arra, hogy fognak-e Gálfi tanácsosi listáján indulni, vagy teljesen kilépnek a politikából is.

A pártból a következő tagok léptek ki csütörtökön: Péter Péter, Péter Éva, Péter Tamás, Péter Balázs (önkormányzati képviselő), Bálint Mária-Magdolna, Nagy Mária Terézia, Nagy István, Kulcsár Lajos, Márton Lajos, Hadnagy Dénes, Koffol Alfréd, Chergezán Imre, Dr. Bokor Márton, Both Emese, Bíró Jolán (önkormányzati képviselő), Zenglitzky András, Ferencz Albert, Szász Zoltán.

A most kilépők arra számítanak, hogy a továbbiakban többen is jelezni fogják még a kilépésüket. Becslésük szerint idáig a székelyudvarhelyi MPP-szervezet aktív tagságának tíz százaléka jelentette be a szándékát. (uh.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS