2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis: a gyerekek iskolába kell járjanak, még ha nem is a megszokott módon

2020. augusztus 19. 19:59, utolsó frissítés: 19:59

Az iskolának meg kell kezdődnie, még ha nem is úgy, ahogy megszoktuk - jelentette ki szerdai sajtóértekezletén Klaus Iohannis.


Az államfő szerint egy világjárvány idején fokozottan figyelni kell a gyerekek egészségére, de az iskolának mindenképpen meg kell kezdődnie, mert "nem veszíthetünk el" egy generációt.

Kifejtette: a gyermekeknek iskolába kell járniuk, tanulniuk kell, és találkozniuk is kell más gyerekekkel, de járvány idején ehhez rendeletekre, utasításokra, különleges eljárásokra van szükség.

Azt mondta: a tanügyminisztériumban dolgoznak ezeken a rendeleteken, amelyek rövid időn belül nyilvánosságra kerülnek. Ezek "nem bonyolultak", nem kell arra számítani, hogy "egy vaskos könyv" jelenik meg.

"Az alapszabályok ugyanazok, mint eddig: maszkviselés, távolság tartás, higiénia. A többi szakmai dolog: mit kell tenni, ha egy tanuló megbetegszik, mi a teendő abban az esetben, ha egy iskolában többen megbetegednek, mikor kell bezárni egy iskolát. Ezek már szakmai kérdések, és azokat a szakemberek fogják kezelni" - mondta az elnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS