2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A romániai munkavállalók és az átutazók előtt nem zárja le határait Magyarország

2020. augusztus 29. 16:34, utolsó frissítés: 2020. augusztus 31. 10:33

A magyarországi hatóságok pénteki bejelentése után, amely szerint szeptember elsejétől lezárják az ország határait, a román külügyi tárca vezetője, Bogdan Aurescu telefonbeszélgetés keretében kért további információkat Szijjártó Pétertől, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterétől, annak tisztázása érdekében, hogy mire számíthatnak azok a román állampolgárok, akik az elkövetkező periódusban akár Magyarországra, vagy azon keresztül utaznának.


"A megbeszélés során Szijjártó Péter miniszter megerősítette, hogy az intézkedés a román állampolgárok Magyarországon történő átutazását, illetve a román állampolgárságú, de magyarországi munkavállalók bejutását az országba nem érinti" – áll a román külügyi tárca közleményében.

Szijjártó szerint a magyarországi területen való átutazás továbbra is ugyanazon feltételek mellett megengedett, ugyanazon határátkelőhelyeken és a már ismert utazási korridorokon. Azt is javasolta, hogy a két állam illetékes rendőri hatóságai szoros kapcsolatot tartsanak fenn a közeljövőben a lehetséges technikai pontosítások érdekében

A Magyarországra való beutazás feltételeiről a román állampolgárok a román külügyminisztérium honlapján itt találnak naprakész információkat.

Az átutazás engedélyezésének feltétele, hogy az illető személy maximum 24 órát töltsön Magyarország területén, ne legyenek COVID-19-re utaló tünetei, dokumentummal igazolja a célországot és az utazás célját, valamint bizonyos legyen, hogy a magyar állam területét elhagyva az utazás során érintendő további országok beengedik a területükre.

Az átutazás csak a magyar rendőrség weboldalán közzétett útvonalakon történhet. Ezen a megálló- és pihenőhelyeket is megszabják. Erről részletesebb információk itt vannak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS