2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nincs is internet abban a Temes megyei faluban, ahol online oktatást rendeltek el olyan fertőzöttek miatt, akik nem is élnek ott

2020. szeptember 10. 10:18, utolsó frissítés: 10:18

A közelmúlt egyik legabszurdabb helyzetével néznek szembe a Temes megyei Barafalván, ahol szeptember 14-e után elrendelték az online oktatást, mivel a papíron szereplő fertőzöttek száma miatt a település vörös zónának számít. A gond csak az, hogy a településen még a mobilszolgáltatás sem működik, nemhogy az internet, a település 3 fertőzöttjének pedig csupán az ideiglenes lakcíme (flotant) szól a településre, de valójában nem is ott élnek.


Barafalvának valamivel kevesebb, mint 300 lakosa van, egy nagyon pici és elszigetelt Temes megyei falu, talán ennek köszönheti, hogy a koronavírus-fertőzés valójában nem ütötte fel a fejét ott.

Maia Posa
a településen működő iskola igazgatója elmondta a Digi24.ro-nak, hogy nagyon meglepődtek, amikor kiderült, hogy a település járványügyi szempontból vörös zónának számít, és emiatt az oktatást online kell elkezdeniük, viszont fogalmuk sincs, hogy hogyan, mert a faluban nincs internetszolgáltatás, de a mobiltelefonoknak sincs jelük, tehát a mobilinternet lehetősége is elúszott.

Az igazgató elmondása szerint a háttérben az áll, hogy 3 koronavírussal diagnosztizált személynek az ideiglenes tartózkodási lakcíme Barafalvára szól, de azok a betegségük felfedezése óta a Lugoson lévő otthonukban kerültek otthoni elkülönítés alá, ezt pedig nagyon jól tudja a Belügyminisztérium és a közegészségügyi hatóság (DSP) is.

Az igazgató azt mondja, ha nem lesz más mód, akkor az online oktatást ugyanúgy fogják megoldani, ahogy megoldották március és június között: ő személyesen viszi majd el a tananyagot a diákok otthonába.

A településen kialakult helyzetről a jövő hét folyamán születik majd végső döntés, a helyiek nagyon remélik, hogy az kedvező lesz, mivel a kialakult helyzet mindenkit rendkívül bosszant a faluban. (digi24.ro/hírszerk.)

Nyitókép: Google Maps

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS