2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rareș Bogdan szerint csak a PNL tudja „szétzúzni” az RMDSZ-t Maros megyében

2020. szeptember 10. 16:46, utolsó frissítés: 16:46

Rareș Bogdan a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) nevezte meg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) legnagyobb Maros megyei ellenfelének, akit szerinte csak közösségi összefogással és a PNL támogatásával lehet „szétzúzni”.

„Bárki, aki felelősen gondolkodik, az a hasznos szavazatban gondolkodik. Itt Maros megyében a PNL és az RMDSZ van harcban. Bármely jóhiszemű ember, aki őszintén ragaszkodik az országhoz és érti, hogy mi a nemzeti érdek, az azokra fog szavazni, akiknek lehetőségük van szétzúzni az RMDSZ képviselőit a polgármesteri hivatalért és a megyei tanácsért folyatott versenyben”- mondta Rareș Bogdan szerdán Marosvásárhelyen, ahol részt vett Cristian Chirteș PNL-s megyei tanácselnök programbemutató rendezvényén.

A rendezvényt követő sajtótájékoztatón Rareș Bogdan azt nyilatkozta a sajtónak, hogy Dorin Florea és Claudiu Maior ideje lejárt, éppen ezért elvárja tőlük, hogy visszalépjenek a PNL javára, máskülönben őket is terhelni fogja a felelősség Soós Zoltán és Péter Ferenc győzelméért.

A hírre reagálva Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök elmondta, hogy tűrhetetlennek tartja Rareș Bogdan alattomos uszítását, melyben az RMDSZ szétzúzására szólította fel Maros megye lakosait.

🇭🇺 Tűrhetetlennek tartom Rareș Bogdan alattomos uszítását, melyben az RMDSZ szétzúzására szólította fel Maros megye...

Közzétette: Péter Ferenc – 2020. szeptember 9., szerda


„Rares Bogdan felébredt. Két héttel a választások előtt eszébe jutott, hogy programot kellene hirdetni Maros megyének. Komolyan vehető elképzeléseket ugyan nem hallottunk tőle, csak uszítást. Ezt viszont komolyan vesszük. Tűrhetetlennek tartom Rareș Bogdan alattomos uszítását és háborús helyzetekhez igazított szóhasználatát. A Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért folytatott választási küzdelem tétje az, hogy száműzni tudjuk-e végleg a Dorin Florea és társai által két évtizede fenntartott korrupt rendszert, a Maros megyei tanácselnök megválasztása során pedig az a tét, hogy megakadályozzuk Dorin Florea bukott rendszerének átmenekítését a Maros Megyei Tanácshoz”- írja Facebook-bejegyzésében a megyei tanácselnök.

Péter Ferenc szerint Rareș Bogdan azáltal, hogy az RMDSZ szétzúzására szólította fel az embereket, újra bizonyságot tett arról, hogy gyűlöli a magyarokat, és gyakorlatilag megismételte az államfő vádját, amiben idegen érdekek képviselőjének nevezte a magyarság legitim politikai képviseletét

Az RMDSZ megyei tanácselnöke és tanácselnök-jelöltje éppen ezért felszólította Cristian Chirteșt, a PNL megyei listavezetőjét és Theodora Benedeket, a PNL polgármesterjelöltjét, hogy határolódjanak el a „Ceaușescu korszak legsötétebb nézeteinek hirdetőjétől”.

„Senki ne jöjjön ide megmondani nekünk, hogy románok és magyarok miként éljünk együtt Marosvásárhelyen, Maros megyében”- írta még Péter Ferenc. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS