2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: a választásokat követően szövetségre kell lépni a PNL-vel, ahol lehetséges

2020. szeptember 10. 19:19, utolsó frissítés: 19:19

A helyhatósági választásokat követően szövetségre kell lépni a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), ahol lehetséges - mondta az Európai Néppárt vezetőségének (EPP) csütörtöki online ülésén Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen jelezte: Romániában nyolc éve folyamatos politikai válság van, összesen tíz kormánya volt az országnak. Úgy vélte: a helyhatósági ás parlamenti választások után stabilitásra kell törekedni.

'A helyhatósági és parlamenti választások után stabilitásra, parlamenti többségre, nagyon világos projektekre és prioritásokra van szükségünk, különben hiába áll nyolcvanmilliárd euró a rendelkezésünkre' - szögezte le Kelemen.

Hozzátette: az RMDSZ-nek és a PNL-nek azonos célkitűzése van: Románia fejlesztése, ezért túl kell lépni 'a múlt problémáin', és a jövőre kell koncentrálni.

Valószínűleg Rareș Bogdan, a PNL alelnöke és EP-képviselője nem így látja a dolgokat, ő ugyanis azt nyilatkozta szerdán Marosvásárhelyen, hogy csak a PNL tudja „szétzúzni” az RMDSZ-t Maros megyében. (Agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS