2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvár az EU hat leginnovatívabb városa közül az egyik

2020. szeptember 11. 20:07, utolsó frissítés: 20:10

Kolozsvár az Európai Unió hat leginnovatívabb városa között van Bécs, Valencia, Espoo, Helsinborg és Leuven mellett - közölte a kolozsvári polgármesteri hivatal.

'Ma (péntek - szerk. megj.) az Európai Bizottság közzétette az Unió leginnovatívabb városainak listáját, egy több szakaszból álló, szoros versenyt követően, amely 2020. június 23-án kezdődött és mostanig tartott. Több száz város vett részt benne, a döntő szakaszba viszont csak 12 került be. Ezek: Kolozsvár (Románia), Espoo (Finnország), Gent (Belgium), Groningen (Hollandia), Helsingborg (Svédország), Leeuwarden (Hollandia), Leuven (Belgium), Linz (Ausztria), Milánó (Olaszország), Reykjavik (Izland), Valencia (Spanyolország), Bécs (Ausztria)' - tájékoztat pénteki közleményében a kolozsvári polgármesteri hivatal.

Az utolsó szakaszban egy független szakértőkből álló zsűri választotta ki a hat döntőst, ezek: Kolozsvár, Bécs (Ausztria), Valencia (Spanyolország), Espoo (Finnország), Helsingborg (Svédország) és Leuven (Belgium).

Clujul din nou în top! Cluj-Napoca în primele 6 orașe inovatoare din Uniunea Europeană, alături de Viena, Valencia,...

Közzétette: Municipiul Cluj-Napoca – 2020. szeptember 11., péntekAz Európai Bizottság szeptember 24-én fogja nyilvánosságra hozni, melyik város kapja 2020-ban az Innováció Európai Fővárosa címet. A győztes város egymillió eurós prémiumot kap. Kolozsvár ugyanakkor az úgynevezett "runner-up city" státusával már biztosított magának egy 100.000 eurós díjat.

A közlemény Emil Boc polgármestert idézi, aki szerint Kolozsvár ezzel az eredménnyel minőségi bizonyítványt szerzett, amely révén még több befektetőt tud vonzani és még több jól fizető munkahelyet tud teremteni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS