2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ megkísérelte a PNL ellen uszítani a marosvásárhelyi magyarokat, állítja Theodora Benedek

2020. szeptember 12. 15:35, utolsó frissítés: 15:38

Theodora Benedek, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) marosvásárhelyi polgármesterjelöltje azt állítja, hogy egyes politikusok kollégái kijelentéseit kiemelik a kontextusból és azt állítják, hogy az ő szándékai magyarellenesek lennének.

Benedek Rareș Bogdan szerdán tett kijelentéseire reagált, aki akkor azt mondta, „itt Maros megyében a PNL és az RMDSZ van harcban. Bármely jóhiszemű ember, aki őszintén ragaszkodik az országhoz és érti, hogy mi a nemzeti érdek, az azokra fog szavazni, akiknek lehetőségük van szétzúzni az RMDSZ képviselőit a polgármesteri hivatalért és a megyei tanácsért folyatott versenyben”.

🖌Magyar barátaim!
Sajnálattal látom a magyar közösség felé irányzott érzelmi manipulációs próbálozásokat egyes...

Közzétette: Theodora Benedek – 2020. szeptember 12., szombat


A PNL polgármesterjelöltje számos érvvel támasztja alá magyar nyelven írt Facebbok-bejegyzésében azt, hogy miért nem lehet őt sovinizmussal, intoleranciával vádolni, többek között ide tartozik az is, hogy van három kislánya, akik „félig románok és félig magyarok”.

Szerinte az RMDSZ „megkísérelte a marosvásárhelyi magyar közösséget a PNL ellen uszítani”.

„Telefonos robot üzenetekben, közleményekben, Facebookos filmecskékben, amelyekben azt közvetítették, mintha az RMDSZ-t ért kritikák direkt a magyar közösség ellen irányulnának. Ez egy durva manipulációs kísérlet. Hiszen a magyarság többet jelent, sokkal többet, mint az RMDSZ! A magyarok többet érdemelnek az RMDSZ-nél!”- írja Facebook-bejezésében a polgármester-jelölt.

A polgármesterjelölt úgy véli, hogy az RMDSZ „kizárta vagy elnyomta legértékesebb vezetőit, azokat, akik a legtöbbet tették Marosvásárhely magyar közösségéért”, továbbá „az utóbbi 30 évben folyamatosan jelen volt a vezetésben, hagyta kínlódni szegénységben és frusztrációban a tradicionális magyar megyéket”.

Ezt követően a bejegyzés kitér Rareș Bogdan szerdai látogatására, akiről - Benedek bejegyzése szerint - egyébként kevesen tudják, hogy „apósa egyike a kolozsvári magyar közösség legjelentősebb személyeinek”.

A bejegyzés utóiratában Theodora Benedek azt írja: „Egy RMDSZ vezető megkért, hogy foglaljak állást az RMDSZ kontra PNL kérdésben Marosvásárhelyen. A fentiek tükrözik az én álláspontomat!”.

Nem tudjuk biztosan, de a PNL polgármesterjelöltje valószínűleg Péter Ferenc felkérésének próbált eleget tenni, aki azt kérte, hogy határolódjon el a „Ceaușescu korszak legsötétebb nézeteinek hirdetőjétől”. (hírszerk.)

Nyitókép: Theodora Benedek/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS