2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közel 2 millió 800 ezer tanuló és óvodás kezdi el hétfőn az új tanévet

2020. szeptember 14. 09:34, utolsó frissítés: 09:34

Megközelítőleg 2.800.000 tanuló és óvodás kezdi el hétfőn az új iskolai évet a koronavírus-világjárvány közepette; emiatt egyesek online fognak tanulni, mások hibrid rendszerben, vagy rendesen, jelen léve az osztályban, a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával.

Monica Anisie tanügyminiszter szerint 12.423 tanintézmény zöld forgatókönyv, 4915 egység sárga és 263 egység piros forgatókönyv szerint kezdi hétfőn a tanévet.

A tanévkezdésre vonatkozó forgatókönyv megállapításához az elmúlt 14 napban jegyzett, ezer lakosra számított új esetek számának összegét vették figyelembe.

Az első forgatókönyv (0-1 eset) szerint a tanítás az óvodákban és iskolákban a gyerekek teljes létszámú részvételével zajlik az osztályteremben, a megfelelő járványügyi óvintézkedések betartásával.

A második forgatókönyv (1-3 eset) szerint az óvodások, elemi osztályosok, nyolcadikosok és tizenkettedikesek egyszerre és teljes létszámban, a többi diák csoportokra osztva, felváltva vesz részt fizikailag az osztályban zajló tanórákon.

A harmadik forgatókönyv (3-50 eset) értelmében minden egyes óvodás és diák on-line tanításon vesz részt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS