2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jönnek a választások, úgyhogy Konstancán felavattak egy iskolát, pedig még nincs is kész

2020. szeptember 15. 16:21, utolsó frissítés: 16:21

Mihani Lupu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Konstanca megyei tanácselnök-jelöltje felavatott hétfőn egy iskolát a megye központjában. A történettel eddig semmi baj nem lenne, viszont az történt, hogy az avatóünnepség után a megjelent potenciális diákok szépen hazamentek, mivel az épületben az építkezési munkálatok még korántsem fejeződtek be, így a tanítást sem lehetett elkezdeni.


Az átadás. Fotó: Mihai Lupu/FacebookAz átadás. Fotó: Mihai Lupu/Facebook


Lupu, aki 2008 és 2016 között volt parlamenti képviselő jelenleg semmilyen funkciót nem tölt be még a PNL-n belül sem, mégis hétfőn a város polgármesterével, az iskola leendő igazgatójával és egy pópával közösen avatta fel a félkész állapotban lévő iskolát, majd jókedvűen elfogyasztotta a diákok által kínált sót és kenyeret.

Az egész akciót tovább fokozták azzal, hogy bementek az épület egyetlen már kész állapotban lévő osztálytermébe, hogy a pópa felszentelje azt, viszont a képek tanúsága szerint itt többen nem viseltek védőmaszkot, holott a szabályok azt világosan előírják.

Mituța Borcan az iskola leendő igazgatója úgy nyilatkozott egy helyi lapnak, hogy ők tiszteletben tartották az törvényeket, hiszen nem rendeztek megnyitóünnepséget, ő csupán eleget tett Gheorghe Grameni polgármester kérésének, aki szorgalmazta az átadást. (G4Media.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS