2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felfüggesztették az éhságsztrájkot a marosnémeti hőerőmű alkalmazottai

2020. szeptember 15. 14:57, utolsó frissítés: 14:57

Felfüggesztette az éhségsztrájkot a marosnémeti hőerőmű három dolgozója a Hunyad megyei prefektussal folytatott tárgyalásokat követően - közölte kedden a prefektusi hivatal.


A három éhségsztrájkoló alkalmazott és Vasilică Potecă prefektus kedden találkozott az energetikai üzem központjában, ahol jelen voltak a szakszervezet képviselői is. Utóbbiak egyrészt a bérhátrálékok kiegyenlítését követelték, másrészt azt, hogy az energetikai komplexum átszervezése után is a marosnémeti hőerőmű folytathassa tevékenységét.

'A kormány képviselőjeként számomra rendkívül fontosak az emberek problémái, és köszönöm az éhségsztrájkoló energetikai dolgozóknak, hogy megértették: az aktuális gondokat csak párbeszéd és konkrét intézkedések révén lehet megoldani' - nyilatkozta Hunyad megye prefektusa.

A vajdahunyadi energetikai komplexum (CEH) igazgatósága ezzel párhuzamosan ígéretet tett, hogy legtöbb tíz napon belül megtörténik az elmaradt élelmiszerjegyek kiosztása, amelyeket a kollektív munkaszerződés biztosít az alkalmazottaknak.

A marosnémeti hőerőmű kilenc napja nem üzemel, miután szeptember 7-én spontán tiltakozásba kezdett az alkalmazottak egy csoportja. A tiltakozók nehezményezték, hogy hat hónapja nem kaptak kézhez bizonyos juttatásokat, a felgyűlt bérhátrálék alkalmazottanként 3500 - 5500 lejre nőtt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS