2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét lehet Lengyelországba repülni Romániából

2020. szeptember 16. 12:38, utolsó frissítés: 12:38

Lengyelország illetékes hatóságai úgy döntöttek, hogy szerdától ismét közlekedhetnek az utasszállító repülőgépek Románia és Lengyelország között - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a román külügyminisztérium.

A varsói döntés szeptember 29-áig van hatályban.

A külügyi tárca emlékeztetett, hogy Bogdan Aurescu miniszter több ízben tárgyalt Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel a két ország között közlekedő légi járatok újbóli elindításáról.

Az EU tagállamaiból, valamint a Norvég Királyságból, a Svájci Államszövetségből, az Izlandi Köztársaságból és a Liechtensteini Hercegségből a Lengyel Köztársaságba utazó személyek korlátozások vagy különleges intézkedések, például kötelező karantén/elszigetelés nélkül léphetnek be ebbe az államba. A schengeni szárazföldi határállomásokon (a Német Szövetségi Köztársasággal, a Cseh Köztársasággal, a Szlovák Köztársasággal és a Litván Köztársasággal) csak az úti okmányok szúrópróba szerű ellenőrzése történik.

A Lengyelországba készülők a www.mae.ro/node/51924 és a varsovia.mae.ro webes felületeken tájékozódhatnak az utazás feltételeiről.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS