2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több Kovászna megyei tanár és diák is karanténban van a koronavírus miatt

2020. szeptember 16. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség sajtóközleményben tudatta kedden, hogy a megyében hány iskolát és tanulót érintenek azok a korlátozások, amelyeket azért kellett meghozni, mert koronavírus-fertőzést állapítottak meg bizonyos tanintézményekben.


Megyei szinten összesen 6 oktatási intézmény 6 pedagógusa van házi elkülönítésben, ezek közül egynek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

Kovászna megyében 7 oktatási intézményből összesen 79 tanuló van házi elkülönítés alatt, míg másik 3 oktatás intézményből még 13 diákot kellett elkülöníteni. Jelenleg 2 iskola 4 tanulójánál mutatták ki a fertőzést a megyében.

Néhány tanár és diák megbetegedése miatt a megyei közegészségügyi igazgatóság úgy döntött, hogy a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum hatodikos és tizenkettedikes diákjait 14 napos otthoni elkülönítés alá helyezi, ők áttérnek az online oktatásra.

Mivel a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum első osztályosainak a tanítóját is házi elkülönítés alá helyezték, ezért az ottani diákoknak is online oktatást rendeltek el. (hírszerk.)

Nyitókép: chiplanay képe a Pixabay-en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS