2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy 83 éves nagymamával cserélték el a dáciai ortodox pópa holttestét a nagykárolyi kórházban (Frissítve)

2020. szeptember 18. 15:23, utolsó frissítés: 2020. szeptember 19. 08:10

Frissítés: Egy körtvélyesi, 83 éves nő holttestével cserélték fel a koronavírus okozta fertőzés miatt elhunyt ortodox pap földi maradványait. Mindketten a nagykárolyi kórházban hunytak el, a szerencsétlen csere pedig az intézmény hullaházában történt meg. Először a körtvélyesi család jelentkezett idős rokonuk holttestéért, a procedúráknak megfelelően azonosították az elhunytat. A hűtőkamrai dolgozó azonban elmulasztotta, hogy új azonosító címkét erősítsen a zsákra. Ezt követően megérkezett a temetkezési vállalkozó, hogy elszállítsa az idős hölgy földi maradványait, azonban helyette az ortodox pap holtteste került a koporsóba.


A temetkezési szertartást még aznap megtartották Körtvélyesen, ám egy nap múlva megérkeztek a nagykárolyi kórházba a pap hozzátartozói, hogy elvigyék rokonukat. Ekkor derült ki, hogy a holttest eltűnt, és jó néhány órába tellett, amíg kiderítették, hogy kivel lett összecserélve. Ezt követően, a közegészségügyi igazgatóság engedélyt adott a pap exhumálására, és a szülőfalujában való újbóli eltemetésre.
---------
Életét vesztette a nagykárolyi kórházban Ioan Panusciac 53 éves ortodox pap, aki a Szatmár megyei Dacia településen szolgált. Egy helyi hírportál, a Presa SM úgy tudja, hogy a pap holttestét a hullaház munkatársai véletlenül egy másik családnak adták ki, akik el is temették, mivel azt hitték, hogy az ő rokonukról van szó, de az ügy még mindig rendkívül homályos.

A portál úgy tudja, hogy a papot ma kellett volna eltemetni, de jelenleg az intézményben folyik a kivizsgálás, hogy ki hibázhatott az ügyben. Próbálták elérni a kórházat is, hogy kérdéseket tegyenek fel, de azok nem válaszoltak a telefonhívásra. Az információk szerint a pópa tüdőgyulladással került kórházba és tesztelés után kiderült, hogy koronavírusos. (PresaSM/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS