2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koronavírusos egy csíkszeredai testneveléstanár és egy óvodai dada is

2020. szeptember 22. 12:43, utolsó frissítés: 12:46

Megfertőződött a koronavírussal a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola testneveléstanára, illetve a Tulipán óvoda egyik dadája - jelentette be kedden a Hargita megyei prefektúra sajtószóvivője.

Adrian Pănescu elmondta, mivel Csíkszeredában a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, a Székely Károly Szakközépiskolában is hibrid oktatás zajlik, így azok a tanulók, akik múlt héten jelen voltak az órákon, és így kapcsolatba kerültek a fertőzött tanárral, online tanulnak a továbbiakban, akik pedig eddig online oktatásban voltak, visszatérnek az iskolába.

Az ügyben járványtani vizsgálat indult, ugyanakkor elrendelték az osztálytermek és a közösen használt helyiségek fertőtlenítését.

A Tulipán óvodát viszont, ahol az egyik dadánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 14 napra bezárják, itt is járványtani vizsgálat indult és fertőtlenítik a termeket.

A prefektusi szóvivő szerint Hargita megyében eddig négy tanügyi alkalmazott fertőződött meg a koronavírussal, a diákok körében még nem igazoltak megbetegedést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS