2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét hiánycikk lett, ezért esélyes, hogy drágulni fog az Euthyrox

2020. szeptember 24. 14:33, utolsó frissítés: 14:48

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a hét elején nyilatkozott arról, hogy a román gyógyszertárak továbbra is küszködnek az Euthyrox beszerzésével, mert a forgalmazók a külföldi gyógyszerpiacot célozzák meg a készítménnyel, ugyanis ott magasabb árat fizetnek érte.

A tárca vezetője azt is elmondta, hogy az Euthyrox készletek gyorsan kimerülhetnek bizonyos területeken, mert egyesek nagy mennyiségben felvásárolják a gyógyszertárak készleteit.

Hozzátette: múlt héten egy újabb, párhuzamosan futó beszerzést hagyott jóvá az endokrinológiai bizottság.

"Igyekszünk, hogy minden igényt kielégítsünk. Az endokrinológiai bizottság adatai azt mutatják, csak áprilisban szembesültünk valódi hiánnyal az említett készítményből. Ezt követően ugyanakkora mennyiségű Euthyrox érkezett az országba, mint azelőtt, de a gyógyszertárakba mégsem jutott el a pajzsmirigybetegek által igényelt gyógyszer"- mondta az egészségügyi miniszter.

Kifejtette, a gyógyszergyártó cég nem szállít direkt módon a gyógyszertárakba, az árpolitikát így a forgalmazók határozzák meg. Ezért azon gondolkodnak, hogy növeljék az árat, hiszen a betegek elmondása alapján ők hajlandóak lennének nagyobb árat fizetni, csak legyen elérhető számukra a gyógyszer - nyilatkozta Nelu Tătaru. (rfi, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS