2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Helyhatósági választások: szombat reggel 7-től vasárnap reggel 7-ig kampánycsend van, aztán lehet szavazni

2020. szeptember 26. 10:29, utolsó frissítés: 10:29

Szombat reggel 7 órakor véget ért a helyhatósági választásokat megelőző választási kampány. Vasárnap az urnákhoz várják az állampolgárokat, hogy válasszák meg polgármesterüket, megyei tanácselnöküket, valamint helyi és megyei tanácsosaikat.

A jelenleg tisztségben levő helyi választottak mandátuma eredetileg júniusban járt volna le, de meghosszabbították november 1-jéig, mivel az akkori járványhelyzetben nem lehetett volna biztonságban, az egészségügyi hatóságok rendelkezéseinek megszegése nélkül lebonyolítani a választásokat.

A választási kampány a koronavírus-járvány indokolta óvintézkedések mellett zajlott.

A vasárnapi választásokra 18.794 szavazókörzetet alakítottak ki országszerte.

A polgármestereket, helyi tanácsok tagjait, megyei tanácsosokat és megyeitanács-elnököket általános, egyenlő, közvetlen és titkos szavazással választják meg vasárnap.

A helyi és megyei tanácsok tagjait választókerületek szerint választják meg, listás szavazással, az arányos képviselet elvének megfelelően.

Szavazni reggel 7 órától este 9 óráig lehet. Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazókörzetnél tartózkodnak, még leadhatják voksukat.

Az urnákhoz járuló választópolgároknak kötelességük betartani a hatóságok által a COVID-19-járvány miatt elrendelt intézkedéseket.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS