2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé váltak a magyar közmédia műsorai

2020. szeptember 29. 23:04, utolsó frissítés: 2020. október 02. 13:53

FRISSÍTÉS: Annak, hogy Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé váltak a magyar közmédia műsorai, semmi köze az M4Sport esetleges geokódolásához, de még azt sem jelenti, hogy a kábelszolgáltatók nem kérhetnek pénzt az MTVA műsoraiért, ez egy évenként esedékes adminisztrációs lépés. Az erről szóló részletes hírünket itt lehet elolvasni.


Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé válnak októbertől a magyar közmédia rádió- és tévéműsorai - derült ki a román médiahatóság honlapján kedden megjelent közleményből.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) már augusztusban átiratban tájékoztatta a romániai Audiovizuális Tanácsot (CNA), hogy 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között a romániai műholdas és internetes (IPTV) műsorterjesztők, illetve kábelszolgáltatók térítésmentesen felvehetik kínálatukba és továbbíthatják előfizetőik felé az M1, M2, M4 Sport, M5, Duna, Duna World és M4 Sport + televíziós csatornák műsorait.

A CNA keddi ülésén a magyar közmédia rádióműsorairól szóló ideiglenes felhatalmazást is tudomásul vette, és erről hivatalos tájékoztatást adott ki. Ennek értelmében október elsejétől a Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió műsorait is átvehetik - és valós időben, csonkítatlanul közvetíthetik - a romániai analóg, műholdas és internetes műsorterjesztők. A rádiókra vonatkozó MTVA-engedély 2021. szeptember 30-ig érvényes.

Ez azt jelenti, hogy bárki kérheti szolgáltatójától a magyar közmédia műsorainak közvetítését: ezt most már az MTVA hivatalos hozzájárulása alapján bármelyik műsorterjesztő térítésmentesen megteheti - közölte az MTI telefonos érdeklődésére Borsos Orsolya, a CNA tagja.

A műsortovábbítási engedélyek évente megújíthatók. (MTI)

Fotó: wikipedia.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS