2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frissítve: három koronavírusos eset van a kolozsvári TVR-nél

2020. szeptember 30. 23:56, utolsó frissítés: 2020. október 01. 15:34

A Kolozsvári TVR területi stúdiójában az utóbbi 9 nap három Covid-19 megbetegedést jeleztek, viszont a kolozsvári közszolgálati rádió (Radio România Cluj - területi stúdió) munkatársainak egy része – akik ugyanabban a Donát utcai épületben dolgoznak – azt állították a sajtónak, hogy nem voltak tájékoztatva az esetekről, írja a stiridecluj.ro.

A lap úgy tudja, hogy rádió hivatalos tájékoztatást is kért szeptember 23-án a TV igazgatójától, Romeo Couţitól, aki kénytelen volt megerősíteni, hogy valóban koronavírus fertőzéssel diagnosztizálták egy alkalmazottat. Időközben két másik munkatárs, ezúttal műsorvezető-szerkesztők esetében is Covid-19-et állapítottak meg. A három eset a tévé három különböző részlegén lett regisztrálva.

Több tévés munkatárs kapcsolatban állt a három megfertőződött beteggel, akik jelenleg otthoni elkülönítésben vannak, emiatt az alkalmazottak egy része szintén 14 napos elkülönítésbe vonult.

A stiridecluj.ro azt is írta, hogy a Radio Cluj munkatársai felháborodtak, mivel nem voltak időben tájékoztatva az esetekről, így ki voltak téve a megfertőződés veszélyének. További panasz, hogy állítólag csak a hivatalos tájékoztatás kérése után, és csak egyetlen esetről kaptak értesítést, amint a mellékelt dokumentumban megjelenik.

Frissítés:
Mivel felmerült, hogy hírünk megtévesztő és pontatlan lehet, megkerestük Kovács Pétert, a Kolozsvári Rádió főszerkesztőjét, hogy tisztázzuk a felmerülő problémákat. Kovács Péter elmondta, hogy a hírünk három dolog miatt lehet félrevezető / pontatlan.

1. Megtévesztő volt a hírünkben „Kolozsvári Rádió” használata, ugyanis a romániai magyar közönség ezzel a névvel a helyi közszolgálati magyar rádióműsor szerkesztőségét azonosítja, míg hírünkben a Radio România Clujról van szó.

2. Kovács Péter pontosította, hogy bár igaz, hogy a vonatkozó dokumentumon kívül hivatalos értesítést az épületben dolgozó sajtómunkások nem kaptak, az az állítás, hogy nem voltak tájékoztatva, nem igaz. Állítása szerint minden ott dolgozó egy perc alatt tudomást szerzett arról, hogy Covid-19 fertőzés van az épületben. Viszont a rádiónak több munkatársa otthonról vagy máshonnan dolgozik, így az előfordulhatott, hogy néhány rádiós valóban nem tudott az esetekről - mivel nem jártak be az épületbe.

3. A főszerkesztő elmondta, hogy a nyilvánosságban megjelent sajtóhírek (stiridecluj.ro, monitorulcluj.ro) egy belső csoportból kiemelt nyilatkozat alapján születtek és senki sem nyilatkozott hivatalosan az intézmények részéről.

stiridecluj.rostiridecluj.ro


Nyitókép: Radio Cluj

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS