2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron, Brassóban és Szebenben sincs már szabad intenzív terápiás ágy

2020. október 01. 13:03, utolsó frissítés: 21:55

Kolozs, Brassó, Fehér és Szeben megyében sincs jelenleg több szabad intenzív terepiás ágy a koronavírus-fertőzöttek számára - derül ki a g4media összesítéséből. A portál egy térképen szedte össze, hogyan áll az ország a Covid-19 betegek súlyos eseteinek a kezelésében szükséges intenzív terápiás ágyakkal.

"Nagyon sok eset van. Az intenzív terápiás ágyak tele vannak, nincs több helyünk, mindenkinek nagyon nehéz. Már akkor aggódtam, amikor 35 eset volt naponta, és most elérjük a 90-et is" - mondta a lapnak Mihai Moisescu, a kolozsvári közegészségügyi igazgatóság vezetője, aki szerint ugyanakkor lehetséges, hogy a megyei kórház egy újabb Covid-19 fertőzöttek kezelésre szakosodott részleget nyissanak.

A brassói közegészségügyi igazgaztóság vezetője, Andrea Neculau nyilatkozata szerint minden a 14 jelenlegi intenzív terápiás ágyuk foglalt, de folyamatban van a férőhelyek bővítése további 14 ággyal, amelyet eddig személyi hiányok miatt nem voltak üzembe helyezve. Ugyanakkor még 5 ágyat készítenek elő a fertőző betegségek kórházában.

Nagyszebenben a megyei kórházban mind a 12 Covid-19 betegnek fenntartott hely foglalt, Besztercén a 8 fenntartott ágyból csupán 2 szabad.

Romániában szerdán rekordot jelentő 2158 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Az összesítés szerint 7496 személyt ápolnak kórházakban, ezek közül 550 intenzív terápián van. A g4media cikke szerint összesen 1050 intenzív terápiás ágy van az országban. Az említett megyéken kívül Bukarestben, Ilfov, Prahova és Vâlcea megyében sincsenek már szabad ágyak, Máramaros, Suceava és Iași megyében közel az összes ágy foglalt. (g4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS