2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MPP 12 Maros megyei szervezete távozásra szólította fel Mezei Jánost

2020. október 01. 17:26, utolsó frissítés: 17:26

Az MPP 12 Maros megyei szervezete (Marosvásárhely, Marosszentanna, Mezőpanit, Marossárpatak, Vajdaszentivány, Koronka, Karácsonyfalva, Csíkfalva, Nyárádremete, Gyulakuta, Erdőszentgyörgy és Szováta) távozásra szólította fel Mezei Jánost, a párt elnökét. Ugyanakkor az MPP tisztújító kongresszusának összehívását szorgalmazzák, illetve azt szeretnék, ha minden kizárt párttársukat visszavennék, és az EMNP-vel való pártfúziót levennék a napirendről.

Az említett MPP-s szervezetek azután foglaltak állást, hogy kiértékelték a helyhatósági választási eredményeket, és szerintük "a gyászos választási eredmények oka az erőltetett fúzió".

"A hamis összefogás és a hiteltelen jelöltek indításának köszönhetően az Erdélyi Magyar Szövetség eredményei együttesen sem érik el a Magyar Polgári Párt korábban önállóan elért eredményeit. Maros megyében ott sikerült mandátumot szereznünk, ahol az EMSZ listán régi, a közösség által ismert és elfogadott MPP-s jelöltek indulhattak. Örömmel állapítjuk meg, hogy több településen is sikeresen szerepeltek azon egykori párttársaink, akik a pártelnöki önkény miatt más párt listájára kényszerültek" - írják a közleményükben.

Az aláírók ugyanakkor kifejezik csatlakozási szándékukat az Erdélyi Polgári Mozgalomhoz. Az Erdélyi Polgári Mozgalmat Kulcsár-Terza József és Biró Zsolt képviselők alapították, és az eddigi legemlékezetesebb tettük az volt, hogy benyújtották a parlamentben a Székely Nemzeti Tanács autonómiatervezetét. (közlemény/hírszerk.)

Nyitóképen az Erdélyi Polgári Mozgalom alapítói.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS