2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Áramot, ivóvizet ígér a romáknak a PSD

2004. szeptember 01. 14:31, utolsó frissítés: 14:31

Falvaik villamosítását, ivóvíz bevezetését, munkahelyek teremtését, az infrastruktúra korszerűsítését, iskolák alapítását és fejlesztését ígérte a Bihar megyei romáknak két államtitkár. Cristian Jura és Ilie Dinca romaügyi kormánytisztviselők elvileg annak a küldöttségnek a tagjai, amely a viharkárok felmérésére érkezett, de Jura elszólása szerint eddig Moldvában „informálódtak a romák helyzetéről”, ezt követően pedig Bihar volt benne a tervben.


A helyi PSD vezetőivel látogatást tettek többek közt Rontó és Hájó falvakban. Ezután külön sajtótájékoztatón Jura a fentiekben vázolt változtatásokat ígérte meg, hozzátéve, hogy „egyes településeken persze nemcsak a romák részesülhetnek a korszerűsítés áldásaiban, hanem minden ott élő”.

Mint mondta, most próbálják ki Romániában először az úgynevezett integrált projekteket. Ezek lényege, hogy egyszerre több, nagyobb volumenű modernizációs munkát is magukban foglalnak. Az államtitkár közölte: hazai és külföldi támogatásokból összesen 68 milliárd lej a büdzséjük, s megfogadta, hogy a pénzt valóban a nélkülözők érdekében használják fel. A tájékoztatón nem hangzottak el pontos helyszínek és kivitelezési határidők. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS