2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csíkszeredában fel lehet készülni a komolyabb járványügyi szigorításokra

2020. október 12. 16:54, utolsó frissítés: 16:54

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester becslései szerint néhány nap választ el attól, hogy a fertőzési arány meghaladja Csíkszeredában a 3 ezreléket, ezért készülnünk kell a szigorú megszorításokra – egyebek mellett az iskolák, óvodák bezárására és az online oktatásra való áttérésre.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, október 12-i ülését követően elszomorító adatokat közölt Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke: az utóbbi három hétben – Ráduly szerint a választások miatt – hetente duplázódnak megyei szinten az esetszámok. A megyében az utóbbi két hétben az ezer főre vetített fertőzések száma 1,25, Csíkszereda esetében ugyanez az arány viszont 2,53.

A polgármester szerint két fontos intézkedés egyre sürgősebb. Egyrészt a Hargita Megyei Vérközpontot minél hamarabb fel kell szerelni olyan berendezéssel, amely alkalmas a gyógyultak vérplazmájának vételére. Másrészt tudatosítókampánnyal, a készletek feltöltésével el kell érni, hogy minél többen beoltassák magukat influenza elleni vakcinával, hogy bár az influenzát kizárhassuk. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS