2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénzügyi vizsgálat a bukaresti városházán: 40 millió eurós hiányt találtak az ellenőrök

2020. október 12. 17:55, utolsó frissítés: 17:57

A Pénzügyminisztérium ellenőrzést hajtott végre a fővárosi polgármesteri hivatalban, amelynek eredményeként súlyos szabálytalanságokat tártak fel. Florin Cîțu elmondta, hogy körülbelül 200 millió lej hiányt találtak, ez mintegy 40 millió eurónak felel meg.

Florin Cîțu pénzügyminiszter sajtótájékoztatón ismertette a fővárosi városházán végzett ellenőrzés nyomán megállapított szabálytalanságokat. Az Agerpres által idézett miniszeri nyilatkozat szerint a bukaresti városháza költségvetése 2020-ban megközelítőleg 3,5 milliárd lejt tesz ki, a szeptemberi bevételek pedig csaknem 99 százalékosak voltak., ami azt jelenti, hogy a hivatal nem indokolhatja jövedelemkieséssel a hiányt.

Florin Cîțu pontosította, hogy minden állami intézmény ellenőrzését kérni fogja, és és ezekre a vizsgálatokra évente sort kerítenek.

„Az első pillanattól kezdve, amikor a Pénzügyminisztériumba kerültem, kértem a pénzügyi tevékenység ellenőrzéséről vagy a közpénz állami intézményekben történő elköltésének módjáról szóló kimutatást. Ezt minden intézmény számára elrendeltem. Természetesen a helyzet nem volt örömteli, mert olyan vállalatokat találtunk, amelyeknél az elmúlt 10 évben, sőt az elmúlt 15 évben nem készült elemzés a gazdasági helyzetről. A minisztérium gazdasági ellenőrzése ezek közül a vállalatok közül sokakat évről évre megkerült. Köztük volt természetesen a bukaresti városháza is… ezeket a vizsgálatokat azonban ezután évente elvégezzük a közintézményekben, mert a minisztériumot érdekli az állami pénzek felhasználásának módja "- mondta Florin Cîţu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS