2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Járványügyi intézkedések a Maros Megyei Klinikai Kórházban

2020. október 13. 09:29, utolsó frissítés: 09:33

Felfüggesztik az összes krónikus beteg kórházi kezelését, csak azokat a sürgős eseteket fogadják, amelyek nem tűrnek halasztást a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban hétfőtől. Az egészségügyi intézmény vezetősége a koronavírus terjedésének korlátozása végett, az egyre aggasztóbban növekvő esetszámok miatt döntött a korlátozások mellett. Azokat a betegeket, akik sürgősségi ellátásra szorulnak, a kórház hátsó udvarában felállított sátorban fogadja egy orvos, a kórházba való belépés pedig csak a sürgősségi bejáratnál lehetséges. A kórházban tilos a beteglátogatás.

Ugyanakkor a közvélemény pontos tájékoztatása érdekében a Maros Megyei Klinikai Kórház Közönségkapcsolatok osztálya a sajtó útján véradásra kéri fel a koronavírus-fertőzésen átesett lakosságot.

A közlemény szerint a Maros Megyei Klinikai Kórházba 2020. október 12-éig a beutalt, igazoltan koronavírussal fertőzött személyek száma összesen 1745. Az eddig kibocsátott betegek száma összesen 1459, ebből 552 beteg a kibocsátáskor pozitív, de tünetmentes volt, 733 személy gyógyultan mehetett haza, 174 pácienst pedig kérésre bocsátottak ki a kórházból.

Koronavírus fertőzésben, a Maros Megyei Klinikai Kórházban eddig 145 személy vesztette életét.

Azokat, akik már meggyógyultak, és lehetőségük van a véradásra, hogy a Regionális Vérellátó Központba várják (Marosvásárhely, Molter Károly utca 6 szám).

Az orvosok eddig is többször felhívták a figyelmet arra, hogy a fertőzésen átesett páciensek vére hiperimmun plazmát tartalmaz és más koronavírussal fertőzött személyek életét mentheti meg. (hírszek.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS