2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kolozsvári USR-PLUS meglepetése a jelöltállításon: Ungureanu és Goțiu nincsenek befutó helyen

2020. október 13. 15:36, utolsó frissítés: 16:31

A héten a helyi USR-PLUS Szövetség döntött a jelöltállítási listákról, azaz, hogy kit küldenek a szenátusba és a képviselőházba. Sokak megdöbbenésére a két népszerű húzóember, Emanuel Ungureanu, aki a Szövetség polgármesterjelöltje volt, és Mihai Goțiu olyan helyekre került a listákon, ahonnan nem túl valószínű, hogy a parlamentbe kerülnek - számol be a helyzetről a helyi sajtó.

Arra lehet számítani, hogy az USR-PLUS kolozs megyei szervezetéből három ember juthat Bukarestbe, egy személy a szenátori listáról, és kettő a képviselők listájáról. A szenátori listán a jóformán ismereten PLUS-os Cristian Bordei a listavezető, a másik listán pedig Morariu Oana (PLUS), és Băltărențu Viorel (USR).

Képernyőmentés / stiridecluj.ro Képernyőmentés / stiridecluj.ro


Mihai Goțiu a Știri de Cluj-on közölt felháborodott nyilatkozatában azt állítja, hogy a jelöltállításról zajló döntéshozást súlyosan befolyásolták a PLUS felsőbb köreiből, akik több PLUS-os képviselőt delegáltak a gyűlésre, és szankciókat helyeztek számukra kilátásba, ha az USR jelöltjére szavaznak. Arról is beszámol Goțiu, hogy amikor telefonon számonkérte ezt a lépést Victor Gioșantól (a PLUS országos irodájának tagja), akkor nem is tagadták, s mindössze azt a választ kapta, hogy „ez a realpolitik ”(sic!). (stiridecluj.ro / hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS