2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Magyarországról Romániába érkező utazóknak október 15-től nem kell karanténba vonulniuk

2020. október 14. 11:36, utolsó frissítés: 11:36

Aktualizálták a román hatóságok a sárga, azaz a járványügyi szempontból magas kockázatú országos jegyzékét. Magyarország már nem szerepel ezen a listán, így aki onnan utazik Romániába, már nem kell karanténba vonulnia. Az új határátlépési szabályok október 15-étől, csütörtöktől lépnek érvénybe.


A frissített listán jelenleg 32 ország szerepel. Akik innen érkeznek Romániába, 14 napig karanténba kell vonulniuk. A karantén-kötelezettség nem vonatkozik azokra a személyekre, akik három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírus-tesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A többi beutazóra 14 napos karantén vár, ám ez a tizedik napon feloldódhat, ha a nyolcadik napon elvégezett tesztjük negatív. Ugyancsak nem kell karanténba menni, ha valaki egy sárga országból érkezik, de előtte eltölt egymás követő 14 napot egy biztonságosnak számító, azaz egy zöld besorolású országban.

Lekerült a listáról Magyarország, tehát az onnan Romániába érkező beutazók csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül átléphetik a határt. A magyar hatóságok szabályozásai azonban nem változtak, az érvényes korlátozások szerint Magyarország területére nem magyar állampolgár csak jól meghatározott esetben léphet be, a magyar állampolgársággal rendelkezők pedig karanténba kerülnek. A Magyarországon érvényes szabályzatokról tájékozódhatnak az Országos Rendőrfőkapitányság honlapján.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS