2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tanügy: közel ezer tanintézményben már csak online oktatás működhet

2020. október 15. 16:34, utolsó frissítés: 16:35

Országszerte 930 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott csütörtökön a tanügyminisztérium.


A megyei tanfelügyelőségek által szerda délig közölt adatok értelmében az ország 11.460 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5.266-ban a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 930 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 256 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 674 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve. (agerpres)
Nyitókép: Feliphe Schiarolli on Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS