2021. október 22. péntekElőd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sürgősségi kormányrendelettel létrehozták az Állatvédő Rendőrséget

2020. október 16. 10:00, utolsó frissítés: 10:04

Marcel Vela belügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette az Állatvédő Rendőrséggel kapcsolatban: a szervezetnek minden megyében lesznek szervei, 488 alkalmazottal fog indulni, amelyek között 88 állatorvos lesz. Az Állatrendőrséget a lehető legjobban felszerelik, és állatok mentésére alkalmas akció-csapatokat hoznak létre.


A miniszter elmondta, hogy a hosszas viták után közmegegyezés alakult ki arról, hogy a helyzetet tisztázni kell. Az új intézmény létrehozása előtt a téma szakértőivel, illetve az állatvédelemmel foglalkozó egyesületekkel, különböző szakemberekkel.

Amint a kormányrendelet megjelenik a Hivatalos Közlönyben az Állatvédő Rendőrség létrejön, azzal a céllal, hogy az állatvédelemre vonatkozó törvényeket érvényesítsék - amely Romániában nagyon hiányosan történt meg.

A hatékony működés érdekében az intézményt az ezt követő 60 napban felszerelik és tanfolyamokat, képzéseket tartanak, ami után az intézmény alkalmazottai készek leszenek "ártatlan lelkeket" menteni. (agerpres)
Nyitókép: illusztráció, fotó: femaallatmentok.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS