2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kovászna megyében átlépte az 1,5 ezreléket a fertőzöttségi arány

2020. október 18. 19:02, utolsó frissítés: 2020. október 19. 09:40

Vasárnap Háromszéken a koronavírus fertőzöttségi arány átlépte az 1,5 ezreléket.


A lakosság arányához viszonyított szombati 1,48 ezrelékes mutató vasárnapra már 1,68-ot mutatott miután a hétvége alatt (332 tesztminta feldolgozása mellett) összesen 89 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak Kovászna megyében és 15-en gyógyultak fel a betegségből.

A Háromszék napilap vasárnap arról számolt be, hogy a megyei tanfelügyelőség pénteki összesítője szerint Angyaloson, Árkoson, Kálnokon és Nagypatakon bezárnak az iskolák, óvódák, így 100 százalékban online oktatásra állnak át a tanintézmények. Ugyanakkor újabb osztályok és óvodai csoportok kerültek vörös besorolás alá.

- A sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumban: a második, negyedik és nyolcadik osztály.
- A Váradi József Általános Iskolában egy első, három harmadik és egy negyedik osztály,
- a málnási Tőkés József-iskolában az összevont III–IV. osztály diákjai egyaránt távoktatásra tértek át 14 napra. Utóbbi esetében a helyi lap megjegyzi: a pedagógusok megbetegedése miatt folytatódik virtuális térben a tanítás. Viszont a háromszéki tanintézmények többségében (185 iskolában és óvodában) egyelőre a pedagógusok és diákok, óvodások részvételével zajlanak a foglalkozások. További 110 intézményben a hibrid oktatási mód lesz érvényben.

Feltételezhetően a jövő hét folyamán további intézmények állnak majd át sárga és piros forgatókönyv szerinti oktatásra. (háromszék/székelyhon/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS