2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Actual de Cluj: koronavírus-góc a Clujana kórház intenzív terápiás osztályán

2020. október 19. 11:08, utolsó frissítés: 11:08

A kolozsvári Clujana városi kórház - nem koronavírusos betegeknek fenntartott - intenzív terápiás osztályán 12 egészségügyi dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje - számol be az Actual de Cluj.


A kórház még múlt héten, csütörtökön kellett volna átvegyen koronavírusos betegeket, mivel a Covid-kórházaknak kijelölt helyszíneken már nem volt szabad ágy. Ám még mielőtt erre sor került volna, több orvosról is kiderült, hogy fertőzött.

A kórház intenzív terápiás részlegének koronavírusos betegek számára történő megnyitását erre a hétre halasztották. Csak néhány ágyat fognak használni, és csak azok az orvosok dolgoznak majd, akik nem fertőzöttek - írja a lap.

Kolozsváron nincsenek már helyek az intenzív terápiás osztálykon, több beteget más megyébe kellett szállítani. Kolozs megyének 25 intenzív terápiás helye van a koronavírusos betegeknek, 20 a fertőzőkórházban és 5 a tüdőkórházban.

Mircea Abrudean prefektus megerősítette, hogy a városi kórházban járványgócot fedeztek fel. "12 egészségügyi dolgozóról van szó, 5 orvosról és 7 asszisztensről. A működés viszonylag normális körülmények között tötrténik, szombaton átvették az első covidos betegeket. Megtették a megfelelő intézkedéseket, a járványtani ankét folyamatban van. Az intenzív terápiás osztályon 6 ággyal működnek a meglévő személyzettel" - nyilatkozta a prefektus. A Clujana kórházba várhatóan intenzív terápiára szakosodott orvosokat helyeznek át máshonnan, hogy az osztály működhessen - tette hozzá. (actualdecluj)

Kiemelt kép (illusztráció) forrása: Parentingupstream képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS