2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

2023-ban érhet véget a koronavírus-járvány?

2020. október 19. 15:01, utolsó frissítés: 15:02

2023-ra érhet véget az új koronavírus világjárvány a bukaresti Matei Bals Intézet menedzsere szerint - írja a Ziarul Financiar. Streinu Cercel rámutatott, egyetlen fertőzött személytől 12 nap alatt akár 40 másik fertőzési eset származtatható. Ha ugyanis az a fertőzött személy négy nap alatt három személyt fertőz meg, azok a maguk során ugyancsak négy nap alatt már 9 személyt fertőznek meg, és újabb 4 nap elteltével az új fertőzöttek száma már 27 lesz - ecsetelte Cercel. Ez összeadva 39, és azzal a személlyel, aki az elején eredetileg fertőzött volt, jön ki a 40-es szám.


Mivel a koronavírus relatív lassan terjed, a járvány még eltart körülbelül két évig; majd 2023-ban fellélegezhetünk - nyilatkozta a menedzser.

Kérdésre válaszolva Cercel kijelentette, támogatja továbbra is a tömeges tesztelés folytatását. Arra a felvetésre, hogy Alexandru Rafila professzor, aki Románia képviselője az Egészségügyi Világszervezetben, két napja azt nyilatkozta, nem tartja optimális megoldásnak a lakosság tömeges tesztelését, Cercel azt válaszolta: "Attól függ, milyen stratégiát vetettél papírra". (zf.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS