2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ciolacu továbbra is a választások elhalasztásán ügyködik. Nem tetszik neki a kettős mérce

2020. október 19. 17:49, utolsó frissítés: 17:58

Kettős mércét alkalmaznak a hatóságok az egészségügyi válság kezelésében, hiszen miközben az iskolákat bezárják a koronavírusos esetek nagy száma miatt, a parlamenti választásokat továbbra sem szándékozik elnapolni a kormány - véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu.


A képviselőházi elnök egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a választások elhalasztása nem a PSD feladata, de ő továbbra is folytatja az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat a többi parlamenti párt vezetőivel.

"Bezárjuk az iskolákat, de megtartjuk a választásokat. Ha önök szerint ez a kettős mérce normális, akkor ilyen a normális Románia, amelyet beígért az államfő a választási kampányban" - fogalmazott.

Ciolacu hozzátette, várják, hogy Klaus Johannis elnök hirdesse ki a törvényt, amely lehetővé teszi a parlament számára, hogy kitűzze a parlamenti választások időpontját.

Korábban Ludovic Orban miniszterelnök azt mondta egy televíziós műsorban, hogy a kormány szemszögéből december 6-a "az alkotmányos és törvényes" dátum a parlamenti választások megszervezésére, és "minden egyes nap, amellyel tovább marad tisztségben a jelenlegi parlament, egy elveszített nap Románia számára".(agerpres)

Amint arról beszámoltunk, a PSD elnöke azt ígérte, hogy ha a napi új fertőzésszám eléri a 4000-et, pártja támogatni fogja a válaszások elhalasztását.

Fotó: Marcel Ciolacu, Forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS