2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lecserélik és bővítik a dévai várhoz vezető drótkötélpályás felvonót

2020. október 19. 18:30, utolsó frissítés: 18:30

Új modellre cserélik a dévai várhoz vezető drótkötélpályás felvonót. Az új felvonó kétszer akkora férőhelyes lesz, mint a mostani, 30 személy szállítására lesz alkalmas. Ezen kívül a felvonó vezérlő- és biztonsági rendszerét is felújítják. A befektetés értéke 15,7 millió lej - közölte a dévai polgármesteri hivatal.


A tervezet értelmében a felsoroltakon kívül a felvonó lenti és fenti állomását, a dévai várhegy tövében lévő gyalogutat, a mosdókat és a mozgáskorlátozott személyek számára kialakított rámpákat is felújítják.

Florin Oancea, Déva polgármestere szerint időszerűvé vált a felújítás, mert a várhoz vezető drótkötélpályás felvonó 2005-ban készült el és csak 16 férőhelyes, így ma már nem tudja kiszolgálni a megnövekedett számú látogatót.

A tervezet egyelőre az ajánlatok kiértékelésének fázisában van. A nyertes cégnek a szerződés megkötésétől számított 12 hónapon belül át kell adnia a kész munkát.

Déva várát tavaly 176.161 turista látogatta meg a felvonó segítségével. A felvonóra eladott jegyek összértéke a városháza adatai szerint 2,64 millió lejre rúg.(agerpres)

Fotó: wikipedia.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS