2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jóváhagyta a szavazólapok modelljét az Állandó Választási Hatóság

2020. október 20. 12:08, utolsó frissítés: 12:08

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) jóváhagyta kedden a decemberi parlamenti választásokon használandó szavazólapok modelljét, méretét és nyomtatási feltételeit - a vonatkozó határozat megjelent a Hivatalos Közlönyben.


Az AGERPRES-hez eljuttatott sajtóközlemény szerint meghatározták a szavazóhelyiségekben, illetve a levélszavazatban használt szavazólapok modelljét, benne a jelöltségeket tartalmazó négyszögek méretét, a használt betűtípusokat és ezek méretét, a kinyomtatandó oldalakat és azokat, amelyek üresen maradnak, a szavazólapok méreteit és a grafikai tér nagyságát, amelybe a választási jelt nyomtatják. A négyszögek nyomtatása a szavazólapokra az első belső oldaltól kezdődően történik - részletezi a dokumentum.

A négyszögek nagyságát, amelyekbe a jelöltek névsora kerül, valamint az egyes oldalak négyszögeinek számát a választókerületi választási iroda állapítja meg, a végleges jelöltségek számától függően, azzal a megjegyzéssel, hogy a politikai pártok listái a szavazóhelyiségekben használt szavazólapok esetében az első két belső oldalon, a levélszavazás esetén a szavazólapok első oldalán jelennek meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS