2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Visszavág a pénzügyminiszter: a PSD 50 milliárd lej kölcsönt vett fel a gazdasági növekedés idején!

2020. október 20. 12:34, utolsó frissítés: 12:34

Csak idén csaknem ötvenmilliárd lej kölcsönt kell visszafizetnie Romániának, amit a Szociáldemokrata Párt (PSD) a gazdasági növekedés idején vett fel - jelentette ki kedden Florin Cîţu pénzügyminiszter.


A tárcavezető szerint a napokban egy tízmilliárdos tételt kell megadni, amit a PSD 2017-ben kölcsönzött.

Cîţu úgy fogalmaz, hogy Marcel Ciolacu és a PSD "meg fog fizetni" azért, hogy "tönkretették Románia gazdaságát" azáltal, hogy kölcsönöket vettek fel egy olyan időszakban, amikor a világgazdaság "nagyon jól ment".

A pénzügyminiszter arra reagált, hogy a PSD azt állította hétfőn, hogy Florin Cîţu 85 milliárd lej kölcsönt vett 11 hónap alatt, és ezzel "elzálogosította Románia jövőjét".

"Száz évre adósodott el a kormány! Florin Cîţu pénzügyminiszter 85 milliárdot kölcsönzött 11 hónap alatt. Cîţu egy sarlatán! A pénzügyminisztérium csak most, nagy késéssel tette közzé a GDP-arányos államadósságra vonatkozó adatokat. Abszolút történelmi rekord Romániában. Cîţu alatt a GDP-arányos államadósság a 2019. októberi 34,6%-ról 2020. augusztusára 42,8%-ra nőtt. Az államadósság meghaladta a 450 milliárd lejt. 11 hónap alatt 85 milliárd lejjel nőtt, ahhoz képest, hogy korábban, a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányzása idején, 2 év és 10 hónap alatt, 79 milliárd lejjel lett több. 11 hónap alatt annyival nőtt az adósság, mint három év alatt" - számolta ki a PSD. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS