2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

FRISSÍTVE: Egy volt miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA

2020. október 20. 16:28, utolsó frissítés: 17:17

Egy volt miniszter, jelenleg parlamenti képviselő elleni bűnvádi eljárás elindításának képviselőházi jóváhagyására vonatkozó procedúra elindítását kérte a legfőbb ügyésztől a korrupcióellenes ügyészség (DNA).


A nyomozó hatósághoz közel álló források arról tájékoztatták az AGERPRES hírügynökséget, hogy Nicolae Bănicioiu képviselőről van szó.

Az ügyészek befolyással való üzérkedés és vesztegetés elfogadása miatt vizsgálódnak a képviselővel kapcsolatban, aki a gyanú szerint akkor követte el az említett bűncselekményeket, amikor miniszteri tisztséget töltött be.

Az ügy az egészségügyi minisztérium alárendeltségébe tartozó bukaresti kórházak számára vásárolt gyógyászati termékek forgalmazásával kapcsolatos.

A nyomozók szerint ugyanakkor az akkor miniszteri tisztséget betöltő személy 2012. december 21-e és 2014. március 5-e között megegyezést kötött két üzletemberrel, és egyiküktől át is vett 1.292.122 lejt, cserében azért, hogy közbenjárjon az egészségügyi miniszternél olyan kórházak vezetőinek kinevezése vagy tisztségben való megtartása ügyében, amelyekkel szerződéses viszonyban állt a két üzletember.

Az ügyészek szerint később ugyanaz a személy egy közvetítőn keresztül további 2.612.389 lejt kapott a két üzletembertől.

A képviselő a Ponta-kormány ifjúsági, sport- és egészségügyi minisztere volt; 2012 decembere és 2014 márciusa között mintegy 800 ezer eurós csúszópénz elfogadásával vádolják a Hotnews szerint. (agerpres, hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS